Kinderboekenzijnzalig

Gepubliceerd op 19 januari 2022 om 09:26

Dinosaurussen Memory & Bingo

Dit is een heel leuk Memory/Bingo spel over Dinosaurussen.  Lees mijn blog hierover, als je meer wil weten over dit leuke spel. 

Hey iedereen,

We hebben dit fantastische memory/bingo spelletje met Dinosaurussen mogen ontvangen van kinderboekenzijnzalig/ standaard uitgeverij. Mijn zoontje van 3 jaar is echt dol op dinosaurussen.  Hij kijkt er naar op TV,  heeft er leesboekjes over,  kleurboeken en zelfs een furreal Dino.  Ik was ontzettend benieuwd naar zijn reactie als hij dit spel zou zien.  En ja hoor het was exact hoe ik het voorspeld had.  Zijn mond viel open,  nam het spel uit mijn handen en haalde het deksel eraf.  Kapte alles uit en nam de grote kaarten eruit en dan de kleine kaartjes.  Dan legde hij de kleine kaartjes allemaal open,  en begon hij dezelfde dino's te zoeken.  Als hij deze gevonden had legde hij deze op de grote kaart.  Zo kan je het spel ook spelen wanneer ze alleen zijn. 

 

Een memoryspelletje

Wat je ook kan spelen is een memoryspelletje voor 2-4 spelers.  Elke speler kiest eerst 1 van de 4 bingokaarten.  Schud dan de dinosauruskaartjes en leg ze allemaal in het midden met de afbeelding naar beneden.  Dan draai je om de beurten een kaartje om zodat iedereen het kan zien.  Als je een kaartje omdraait dat past bij een tekening dan leg je deze erop,  zo niet dan leg je deze terug. Wie zijn kaart als eerste vol heeft wint. 

Een dinosaurusbingo

Een ander spelletje dat je ook kan spelen is een zoekspelletje voor 2-5 spelers. Een speler schudt alle kaartjes.  Deze speler is de afroeper.  Alle andere nemen 1 van de 4 bingokaarten.  De afroeper pakt het bovenste kaartje en beschrijft wat hij ziet.  Als je dit spel maar met 2 speelt kan ieder om de beurt een kaartje beschrijven.  Wanneer alles klopt van de beschrijving en je de dino hebt dat erop staat.  Dan neem je de kaart en leg hem op het juiste prentje.  Wie als eerste zijn kaart helemaal vol heeft wint. 

Een Weetjesboekje

Wat ook wel leuk is aan dit spel en heel leerlijk is,  het bijpassende boekje.  Hierin vind je al de dinosaurussen van het spel in terug, wat leuk is dat je wanneer je het kaartje vast hebt.  Dit kan zoeken in het boekje en dan is er een leuk weetje over deze dinosaurus. 

Zo veel speel plezier. 

Liefs Shauni

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.